18 · 05 · 2021

Què és la inflamació de baix grau?

Aquests dies potser has sentit a parlar del concepte “inflamació de baix grau”. Però, saps ben bé què és? Avui, l’Esther Vila t’explica què és i com tractar-la de manera sostenible en el temps.

Quan nosaltres patim una contusió o infecció, el cos genera una resposta immunitària i inflamatòria per poder reparar el dany que ha rebut; aquesta inflamació és de curta a mitja durada, fins que el cos va recuperant el seu estat de salut. Aquest tipus d’inflamació és necessària i beneficiosa per nosaltres. El problema esdevé quan la inflamació persisteix en el temps.

Quan això passa, es torna destructiva i pot ser que s’acabi transformant en una disfunció, de manera que propicia el terreny cap a malalties cròniques com la Diabetis, Fatiga crònica, Fibromiàlgia, Depressió …

Una de les causes que manté activa la inflamació de baix grau és l’acumulació de metalls pesants, ja sigui per ingesta oral com per contaminació a nivell de pell o respiració. Aquests metalls tenen la facilitat d’acumular-se i conviure amb nosaltres a través del sistema adipós, per tant, és fàcil entendre la importància d’un pes adequat.

 

Els factors que contribueixen a aquest terreny són:

1. Obesitat

2. Estil de vida sedentari

3. Diabetis

4. Dieta hipercalòrica

5. Estrès físic i psicològic

6. Tabaquisme

7. Alteracions del son

8. Periodontitis

 

Com podem resoldre la inflamació de baix grau?

1. EVITA: margarines, mantegues, olis refinats,  sucres refinats, brioxeria industrial, hidrats de carboni d’alt valor biològic, sucs envasats, aliments processats…

2. TRIA greixos saludables: oli d’oliva, llet de coco, fruits secs crus, llavors tipus xia o lli, omega 3 (a través de l’alimentació o de suplementació)

3. ELIMINA els tòxics de la teva vida

4. PRACTICA la meditació o qualsevol tècnica que et permeti alliberar l’estrès

5. DESCANSA: potencia el bon descans i regula el cercle circadià (son – vigília)

Si creus que pots estar patint inflamació de baix grau i vols que t’acompanyem, som aquí pel que necessitis. En consulta, treballem pautes d’estil de vida, alimentació saludable i suplementació, si és necessari.

Esther Vila, Infermera, Nutricionista, Hidroterapeuta i PNIE

L’Esther passa consulta de Nutrició , PNIE i Hidroteràpia  a Blank. La pots conèixer millor aquí.

 


Contacta’ns: