INCONTINÈNCIA URINÀRIA: Causes i Tractaments amb Fisioteràpia del Sòl Pelvià
La incontinència urinària és un problema molt freqüent dins de la nostra societat, i a vegades fins i tot es normalitza o pensem que no es pot treballar. De fet, sovint es fa servir una compresa com a solució temporal. Però si no es fa res per millorar, els símptomes empitjoraran amb el temps. Des de Blank Salut, amb l’ajuda de la fisioteràpia, busquem la causa de la incontinència i la solucionem des de l’arrel.

Tipus d’incontinència urinària
Podem classificar la incontinència urinària en tres grans grups:
☝🏼️Incontinència urinària d’esforç: Es manifesta quan realitzem un esforç intens com saltar, córrer, esternudar o aixecar un pes.
☝🏼️ Incontinència urinària d’urgència: Apareixen unes ganes sobtades molt fortes d’orinar, per exemple, quan sentim el soroll de l’aigua o quan posem la clau al pany de casa.
☝🏼️ Incontinència mixta: Es combinen símptomes de les dues anteriors; de vegades s’escapa orina en fer un esforç i d’altres vegades per una urgència sobtada.
Per què apareix la incontinència urinària?
Hi ha molts factors que poden predisposar, perpetuar o causar la incontinència, com:
- el gènere,
- l’estat del col·lagen del cos,
- els parts,
- danys neuronals,
- radiacions,
- cirurgies,
- restrenyiment,
- medicaments i
- el tabaquisme.
Tanmateix, en la majoria dels casos, la incontinència apareix per una mala gestió de les pressions abdominals, fet que provoca que la pressió de l’abdomen es desplaci cap a la bufeta, generant pèrdues d’orina.
Com et podem ajudar des de la fisioteràpia del sòl pelvià?
A Blank Salut, treballem per buscar la causa de la incontinència i la tractem amb una valoració personalitzada que inclou:
💪🏼 Valoració de l’estat del sòl pelvià i dels teixits i musculatura implicats.
💪🏼 Observació de com treballen conjuntament el sòl pelvià, el diafragma i la musculatura abdominal.

💪🏼 Aplicació de tècniques manuals i exercici terapèutic per millorar l’activació muscular en el dia a dia.
No és tot fer exercicis de Kegel ni hipopressius! Cal fer una valoració individualitzada amb una fisioterapeuta especialitzada que et guiarà cap a la recuperació efectiva de la musculatura del sòl pelvià.
No normalitzis la incontinència!
És important recordar que no és normal tenir pèrdues d’orina en cap etapa de la vida. Si tens símptomes d’incontinència, posa’t en contacte amb nosaltres per una valoració personalitzada i comença a treballar per recuperar el teu benestar i qualitat de vida.
La nostra visió com a fisioterapeutes integratives uneix les múltiples capes de l’ésser humà per aconseguir una curació real i molt més profunda.