04 · 03 · 2022

I si la solució fos el teu intestí?

Sabies que Hipòcrates assenyalava el còlon com “el pare de tots els mals”?

Si pateixes patologies de la pell, males digestions, malalties autoimmunes, restrenyiment… la Hidroteràpia de còlon pot ser la teva solució.

Avui hem entrevistat l’Esther Vila, ella és Infermera i Nutricionista; experta en Nutrició i Salut Oncològica, Dietista, PNIE, Medicina Quàntica, Hidroteràpia de Còlon, Reflexoteràpia Podal, Drenatge Limfàtic Manual i Quiromassatge. Exerceix a la sanitat pública en un CAP i ho compagina amb la consulta privada on practica el manteniment i la millora de la salut de manera Integrativa.

Hola Esther, com estàs? Tenim moltes ganes de fer-te preguntes. Per començar, ens pots explicar què és la Hidroteràpia de còlon?
La Hidroteràpia de còlon és una teràpia molt antiga, es remunta a l’antic Egipte. És una neteja profunda de tota la part del còlon o intestí gruixut. El que es pretén és alliberar-nos de l’excés de femta i de possibles acumulacions, millorant el ritme deposicional, la qualitat i diversitat de la flora i altres beneficis col·laterals. Es realitza amb una màquina especialitzada i connectada a la persona a través d’una cànula on s’introdueix aigua filtrada, purificada i preparada per ser rebuda per la mucosa del còlon.

Com és una visita d’Hidroteràpia de còlon?
En primer lloc, es valora la necessitat de la teràpia i, abans de començar, es pren la tensió arterial, ja que no es recomana fer si aquesta és molt baixa.
A partir d’aquí, i una vegada col·locada la cànula, la persona està estirada mentre anem realitzant entrades i sortides d’aigua amb matèria fecal, tot en un circuit tancat. Quan considero, separo una mostra de femta que més tard analitzo. Als últims 10 minuts, aproximadament administro aigua amb ozó, imprescindible per una bona recuperació i salut de la mucosa del còlon.
Una vegada acabada la teràpia, la persona va al lavabo per acabar d’evacuar l’aigua restant.

En què pot ajudar-me la Hidroteràpia de còlon?
La Hidroteràpia de còlon ens ajuda a millorar tots aquells desajustaments, malestars i molèsties que es puguin patir a nivell del mateix còlon (locals) i a nivell sistèmic (generals). Alguns dels beneficis de l’oxigenació són la millora de la flora i, per tant, la millora de la síntesi de vitamines, l’augment les immunitats i l’equilibri de la xarxa de neurotransmissors, entre d’altres.

Si tinc bones digestions, necessito una Hidroteràpida de còlon?
Sempre és necessari fer una bona neteja del còlon, precisament per mantenir el benestar.

Necessito fer una preparació prèvia?
Durant dos dies abans és necessari fer una dieta baixa en fibra, per poder arribar abans als cúmuls i poder-los netejar. A més, s’ha de venir amb dues hores en dejú de sòlids.

Quantes sessions necessito per veure resultats?
Habitualment, necessitem de dues a tres sessions, segons el pacient i espaiat segons els resultats de l’analítica de femta que realitzo a cada sessió.

Fa mal una Hidroteràpia de còlon?
No fa mal. La col·locació de la cànula de vegades és molesta i, segons la quantitat de femta remoguda, pots sentir algun cargolí. No sentiràs dolor, potser un lleuger malestar.

Necessito fer una dieta posterior?
No, pots fer vida normal.

Aquesta teràpia té alguna contra indicació?
Si, com totes les teràpies. No es pot fer davant de cardiopaties o problemes aguts de ronyons, febre, malalties del propi còlon que estiguin actives o en un brot, en tumoracions de la zona, en cas de diverticles en fase aguda.

Explica’ns un cas que hagis vist una transformació
He tingut molts casos de pacients que venen amb restrenyiment i eliminen unes grans quantitats acumulades de femta. També molts casos de millores en al·lèrgies, problemes de pell,…

Gràcies Esther, un plaer!

Si després de llegir l’entrevista, tens més dubtes, el dimarts 8 de març a les 19:00 l’Esther Vila oferirà un directe a través del nostre Instagram (@blank.salut) on resoldrà totes les teves preguntes.

L’Esther realitza la teràpia d’Hidroteràpia de còlon a Blank. La pots conèixer millor aquí.

 


Contacta’ns: