dejuni intermitent

29 · 10 · 2020

Dejuni intermitent: vols saber com pot ajudar-te?

Has sentit a parlar del dejuni intermitent? Saps ben bé en què consisteix?

Primer de tot, cal apuntar que el dejuni intermitent no és una dieta, sinó una distribució de la ingesta d’àpats durant unes hores concretes del dia. També es pot conèixer com “finestra d’alimentació”.
 Hi ha diferents maneres de portar a terme un dejuni intermitent.

Les més freqüents són:

12/12: 12 hores de dejuni i 12 hores per menjar. És preferible fer el dejuni en horari nocturn.
16/8: 16 hores de dejuni i 8 hores per menjar
24: 24 hores sense menjar. Això és per als més avançats

Cada vegada hi ha més estudis que demostren els beneficis de realitzar dejuni intermitent. Destaquem els següents:

– Millora la plasticitat neuronal i, per tant, la nostra capacitat d’atenció
– Millora la sensibilitat a la insulina i la pressió arterial
– Millora la composició corporal i facilita la crema de greix
– Ajuda a eliminar el greix corporal preservant la musculatura
– Afavoreix la renovació de cèl·lules del nostre ja que l’organisme activa els mecanismes de reciclatge intern
– Potència nostra capacitat d’atenció i concentració
– Redueix la resistència a la insulina més que la restricció calòrica tradicional
– Redueix els triglicèrids i millora el perfil lipídic (colesterol) reduint el risc cardiovascular
– Ajuda a regular els mecanismes naturals de fam i sacietat
– Rejuveneix: frena l’envelliment de les cèl·lules
– Redueix la inflamació intestinal
– Enforteix el sistema immune
– Protegeix contra malalties neurodegeneratives i contribueix a tenir un metabolisme fort i saludable

Si et planteges fer un dejuni intermitent, primer cal estudiar el teu cas en particular i veure les necessitats concretes, tenint en compte la teva història de salut.

Treballem sempre de manera conjunta i podem iniciar el procés de diferents maneres:

– Passem dels habituals 5 àpats al dia a 3 i després anem espaiant els àpats del dia, donant així, un descans al teu sistema digestiu i sistema immune
– Avançar el sopar i començar el dejuni de 12 hores
– Passats uns dies, podem realitzar-lo de 14 hores i de 16 hores

Del que es tracta és de menjar amb gana real, no perquè “toca” menjar ni per ansietat o gana emocional. És important que aquest procés estigui supervisat per un/a professional en Nutrició i/o PNIE per poder valorar l’estat de salut abans, durant i després dels dejunis.

Si necessites ajuda, no dubtis a contactar-nos.

Esther Vila, Infermera, Nutricionista, PNIE i Hidroterapeuta

L’Esther passa consulta de Dietètica i NutricióPNIE Hidroteràpia de còlon a Blank. La pots conèixer millor aquí.

 


Contacta’ns: