28 · 10 · 2021

5 aliments de tardor que has d’incorporar a la teva alimentació

Menges aliments de temporada? Saps què has de menjar a la tardor?

Consumir aliments de temporada i rics en nutrients és molt senzill, ja que són productes molt accessibles que pots aplicar de manera fàcil al teu dia a dia.

Assegura’t de tenir ben a mà aquests aliments durant els mesos de tardor:

• Quinoa: 

Un pseudocereal molt ric en proteïnes. El seu ús s’ha popularitzat perquè, a més de ser molt senzilla de cuinar, posseeix un alt contingut de vitamines i molta, molta fibra, cosa que millorarà el teu trànsit intestinal i t’ajudarà a eliminar toxines. Gràcies als prebiòtics que conté, faràs que la flora bacteriana beneficiosa creixi i millori la salut del còlon.

Consumir aquest aliment et donarà un potent xut d’energia. I per si fos poc, potser et pot interessar saber que no conté gluten. Oi que t’han entrat ganes de preparar un bon plat de quinoa? Afegeix-lo a les teves amanides o converteix-la en el plat principal.

• Bolets:  

Cada vegada són més presents en el món dels superaliments, especialment pel seu alt contingut proteic. Entre els seus múltiples beneficis, destaca el fet que afavoreixen una bona digestió, que són antioxidants i aporten un extra d’energia. Una de les millors formes d’incorporar-los a la dieta és en forma de pols, ja que poden dissoldre en qualsevol batut, brou, crema o suc. No cal dir que a més són molt rics en ferro, calci, potassi i vitamines. I et permeten mantenir la línia! Has sentit bé, són baixos en calories, hidrats i greix, de manera que et resultarà molt complicat posar-li pegues.

• Cacau: 

És un dels millors antioxidants. Lluny del que molts puguin pensar, el cacau és un superaliment boníssim per a la salut. No s’ha de confondre amb el clàssic concepte que tenim de la “xocolata”, que és en un percentatge molt important de mantega i llet. Incorporar unes culleradetes de cacau a la teva dieta farà que disminueixi el colesterol, ajudant-te a regular la tensió arterial i prevenir malalties.

L’explicació d’aquests beneficis es deu al fet que conté més de 50 nutrients amb propietats antioxidants i antiinflamatòries.

• Alvocat: 

Existeixen múltiples motius pels quals recomanar l’alvocat i no tenen res a veure amb el bé que complementa les teves amanides, salses i torrades de mig matí. Has de saber que l’alvocat és un superaliment perquè és ric en omega 3, cosa molt beneficiosa per al colesterol, en vitamines C i E, que ajuden a el sistema immunitari ia la pell, en fibra, boníssim per al trànsit intestinal i en àcid fòlic, especialment indicat per a dones embarassades. A més, gairebé tots els bons esportistes el consumeixen perquè el potassi contribueix a mantenir els músculs i teixits sans.

• Mores: 

Com la resta de fruits vermells, aquesta diminuta fruita és molt més poderosa del que podries arribar a imaginar. I és que gràcies als polifenols té un potent poder antioxidant que ajuda a millorar la salut, prevenir malalties cardiovasculars i càncer. I per descomptat, no cal dir que està boníssima i combina estupendament amb qualsevol iogurt o postres que ens hàgim preparat. A més, com més fresca la consumim, majors seran les propietats que ens aporti.

I per si encara no t’he convençut, exerceixen múltiples beneficis en l’organisme que t’ajudaran a sentir-te millor físicament i anímicament. A continuació t’enumerem alguns d’ells:

• Contribueixen a millorar la salut

• Reforcen el benestar interior

• Aporten un extra d’energia

• Són una font important d’antioxidants

• Complementen la dieta amb importants vitamines, minerals i greixos naturals

• Són riques en fibra, molt necessària per a un bon trànsit intestinal

• Tenen propietats antiinflamatòries

• Ajuden a prevenir malalties cròniques com el càncer, la diabetis o problemes cardiovasculars.

• Contribueixen a una millor hidratació de l’organisme

 

Comença a cuidar-te!

A què esperes per començar a incloure aquests aliments en el teu dia a dia? La meva recomanació és que vagis fent apilament d’aquests aliments i comencis a planificar com incloure’ls en els teus àpats. T’enganxarà pel senzill que és posar-ho en pràctica i t’enamorarà perquè aviat començaràs a veure els resultats i a sentir-te millor.

 

Esther Vila, Infermera, Nutricionista, Hidroterapeuta i PNIE

L’Esther passa consulta de Nutrició , PNIE i Hidroteràpia  a Blank. La pots conèixer millor aquí.

 


Contacta’ns: